In 2014 is het  Bevolkingsonderzoek Darmkanker van start gegaan.

Dit is het eerste bevolkingsonderzoek waar niet alleen vrouwen, maar ook mannen aan deelnemen. Alle mannen en vrouwen van 55 tot en met 75 jaar krijgen elke twee een uitnodiging voor deelname. Deelname is uiteraard geheel vrijwillig en er zijn voor u geen kosten aan verbonden. Elke twee jaar ontvangt u een setje waarmee u op een eenvoudige manier wat ontlasting kunt opsturen. De ontlasting wordt onderzocht op de aanwezigheid van bloed. Mochten er afwijkingen geconstateerd worden kunt u worden geselecteerd voor een vervolgonderzoek in de vorm van een coloscopie, waarbij heel nauwkeurig is vast te stellen of er sprake is van darmkanker, of een voorstadium daarvan.

Op de site van KWF Kankerbestrijding kunt u veel goede informatie vinden over het bevolkingsonderzoek als ook over darmkanker in het algemeen.

Op de site van  Bevolkingsonderzoek Midden-West kunt u veel goede informatie vinden over de verschillende bevolkingsonderzoeken, waaronder die voor darmkanker.

Tenslotte: om snel te kunnen zien wanneer u aan de beurt bent voor het bevolkingsonderzoek klikt u op het schema hieronder.

 

Schema uitnodiging bevolkingsonderzoek darmkanker